Jump to content

Jöhet az androidos BlackBerry

2015. 06. 12. 10:00

A Reuters értesülései szerint előfordulhat, hogy a BlackBerry kiadásai között talán még idén felbukkan egy olyan készülék, melyen  - nincs itt semmi tévedés – Android operációs rendszer lesz!

A hírek forrása elárulta a Reuters újságíróinak azt is, hogy ez egy cseppet sem jelenti a BlackBerry 10 utolsó óráját, inkább csak szeretne a cég egy új irányba nyitni, aminek sokak szerint már néhány éve éppen ideje volna.

A Reuters arról is tudomást szerzett, hogy a BlackBerry vezéigazgatója, John Chen egy új ezközmenedzsment rendszerben, a BES12-ben látja a jövőt, mely lehetővé tenné a cégeknek, hogy ne csak a BlackBerry készülékeiket kezeljék belső hálózatukon, de Android, iOS és Windows eszközeiket is. Meglátjuk, mi valósul meg a vízióból.

Úgy tűnik, a BlackBerry a Google mobilos operációs rendszerével való együttműködését egy könnyedebb készülék indításával szeretné kezdeni, melyre a Mobile World Congress eseményén már utaltak pár hónapja. Eszerint az okostelefon már olyan hamar megjelenhet, mint az idei év augusztusa.

Egyelőre a megerősítés még várat magára, mind a Google, mind a BlackBerry részéről.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra