Jump to content

Hirdetésblokkolás az iOS 9 böngészőjében

2015. 06. 11. 14:00

Kiakasztanak a felugró reklámok és a többi bosszantó hirdetés, mely nem hagyja, hogy zavartalanul böngéssz iPhone-odon? Remélhetőleg az iOS 9 megjelenése hamarosan elfeledteti veled ezt a problémát.

Az operációs rendszer Safari verziójában végre megjelenik a blokkolást szolgáló bővítmények támogatása, akárcsak a Mac-es megfelelőben, azaz más szóval lehetségessé válik a reklámok letiltása. Nincs más dolgod mint installálni az alkalmazást a Safari megfelelő bővítményeihez és máris eltűnnek a cookie-k, scriptek és nem kívánatos képek és reklámok. Még egyelőre bizonytalan, hogy az Apple miként szabályozza majd az applikációkat, ám ezen a ponton valószínűnek tűnik, hogy néhány hirdetésblokkoló zöldutat kap majd.

A reklámok ez a fajta kizárása máris elérhető az Android és asztali eszközökön, tehát újnak éppenséggel nem nevezhető. Ennek ellenére a Google és néhány weboldal tulajdonosa nem biztos, hogy boldog lesz a dologtól. Az Apple széleskörű befolyásának köszönhetően sokan térhetnek át a mobilpiacon a hirdetések blokkolására, mely csökkenti ezzel foglalkozó cégek bevételeit. Valószínű, hogy az Adblock melllett nem lesz túl hosszú a hasonló szolgáltatások listája, melyek keresztül csúszhatnak az Apple szűrőjén. Felhasználóként aligha morzsolsz el néhány könyycseppet a Safariból eltűnő reklámokért, ám a tartalmak alkotói részéről komoly tiltakozás várható.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra