Jump to content

Miféle édesség lesz az Android M?

2015. 05. 29. 10:00

Senkit sem lepett meg a bejelentés, hogy érkezik a Google újabb Android verziója, melyet a cég egyelőre titokzatos módon csak Android M-ként emleget. Mit gondolsz, miféle csupa cukor nyalánkságot rejt az M?

A Lollipop után követező Android édesség már biztosan M-mel kezdődik, ám nem sok mást tudunk jelenleg közölni ezen kívül az érkező operációs rendszerről. Az I/O-n néhány újabb információ már napvilágot látott, ám ezeket egy későbbi cikkünkben foglaljuk össze.

Ezalatt azonban spekulálhatunk egy kicsit a rejtélyes M-mel kezdődő névről. Az már szinte biztos, hogy nem holmi olcsó, unalmas elnevezést tartogat ezúttal a Google, így nem kell attól tartani, hogy "Mobile" vagy valami más, hasonlóan olcsó ötlettel állnak elő.

Az Engadget csapata összegyűjtött annyi édesség nevet, amennyit csak tudtak, sőt az oldalon lehet tippelni is a befutóra. A listát jelenleg a Marshmallow vezeti 36%-kal, ám a Milkshake (20%), az M&Ms (8%), a Milky Way (6%) és a Marzipan (5%) is esélyesnek tűnik. A további lehetséges nevek közt előfordul a Milk Duds, Moon Pie, Martini Olive, Maple Syrup, Margaritha, Marlboro Lights, Manischewitz, Mentos, Melon, Merlot, Macchiato, Malbec, Mango, Marmalade, Mint, Mousse, Marmite, Monkey Bread, Molasses és a Mike n’ Ike is.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra