Jump to content

Office előnézet Android okostelefonokra

2015. 05. 20. 14:00

A Microsoft eddig is nagy lelkesedéssel mutatta be az érintőképernyő-barát Android (és iOS) Office verziókat még az előtt, hogy az megjelent volna saját operációs rendszerén. Ezúttal is megérkezett az Android okostelefonokra szánt előnézet, noha ezúttal legalább a Windows Phone-ra ért oda először.

A Microsoft szerint sikerült összeházasítaniuk a megszokott Office kinézetet, érzést és minőséget az alkalmazásokban – Word, Excel, PowerPoint – egy érintőképernyő-barát élménnyel. A dokumentumokat ezt követően már nem csak a redmondi OneDrive-on keresztül nyithatod meg, de használhatod akár a Google Drive-ot vagy a Dropboxot is más felhőszolgáltatások mellett.

Ahhoz, hogy megismerkedhessen az előnézettel legalább KitKat 4.4.x kell, hogy fusson készülékeden, valamint minimum egy 1 GB RAM is elvárás. Ezt követően csatlakoznod kell a Microsoft Office for Android közösséghez a Google+-on, majd jelentkezned kell a tesztelésre mindhárom alkalmazás esetében. Néhány óra várakozás után Microsoft fiókodba bejelentkezve mentheted le a fájlokat.

Utolsó lépésként nincs más hátra, mint hogy elkezdj dolgozni az Office segítségével. Reméljük az Android app legalább olyan jó, mint az iPhone verzió. A Microsoft még nem közölte, mikorra tervezik a bétateszt lezárását, ám az biztos, hogy később egy Office 365 előfizetésre lesz szükséged ahhoz, hogy mindent használhass.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra