Jump to content

Az Android fejlesztők kísérletezhetnek appjaik árával

2015. 05. 06. 16:00

Ha mobilalkalmazások fejlesztésén dolgozol, akkor valószínűleg már tapasztaltad, hogy csak a nehezebb úton lehet megtudni, mi az, ami valóban eladható. Eddig nem nagyon kísérletezhettél az árakkal, ám a Google lehetséges, hogy végre több lehetőséget ad erre is.

A The Information forrása szerint a Google egy olyan lehetőség bemutatására készül, melynek során az Android fejlesztők különböző variációkat készíthetnének a Google Play Store vásárlási oldalairól, akár eltérő árakkal. Ilyen módon nem csak az app más és más előnézetét látnád, de az alkotó kérhetne 2 dollárt egy új játékért, míg másoktól 3-at, hogy meglássa, elfogadják-e a magasabb árat is.

A lépés a vásárlói oldalról kicsit frusztráló lehet, hiszen nem jó megtudni, hogy többet fizettél ugyanazért a termékért. A lépés célja azonban az Android fejlesztők kisegítése elsősorban. Ennek köszönhetően adott lesz a lehetőség, hogy kiderüljön, mely országban, mi a hatékony marketing és hol, mennyit lehet kérni egy appért.

A Google még nem erősítette meg, hogy valóban ezen az úton szeretnének továbbhaladni, ám minden kiderül valószínűleg a mostani hónap folyamán megrendezésre kerülő I/O konferencián.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra