Jump to content

A Sony telefonokra egyszerűbb új OS-t tenni

2015. 05. 04. 10:00

A Sony Android okostelefonjai eddig nem igazán szerették, ha birizgáltad őket. Mivel nem lehetett bootolni egyes részekről, ezért nem lehetett a Sony készülekekre CyanogenModot installálni vagy más nem hivatalos operációs rendszereket feltenni bonyodalmak nélkül. Ez azonban végre változik.

Ezt követően sokkal egyszerűbben piszkálhatod a mindenféle szoftvereket Sony okostelefondon, ugyanis a cégek csendesen kiadta a bootloadereket, melyek lehetővé teszik, hogy a visszaállítási részről is bootolj. Ennek köszönhetően a jövőben telepíthetsz személyre szabott Android ROM-okat vagy akár különböző platformokat is, mint a Firefox OS vagy az Ubuntu Touch.

Mi lenne a dolog buktatója? Jelenleg csak az alacsonyabb kategóriás készülékek támogatják a bootloadereket, ám az ilyesmiben érdekelt közönség ritkán használ olyasmit, mint az Xperia E3, M2, T2 Ultra vagy a T3. Éppen ezért egyelőre nem csinálhatod meg mindezt Xperia Z3-asoddal, ám legalább jogosan számíthatsz arra, hogy belátható időn belül adott lesz a lehetőség.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra