Jump to content

Egyszerű lesz iOS appokat átültetni Windows 10-re

2015. 04. 30. 12:00

Jó hír a fejlesztők számára a Microsoft BUILD konferenciájáról! Az iOS eszközökre Objective C-ben alkalmazások könnyedén konvertálhatóak lesznek Windows 10 applikációkká.

Az eszköz, melynek kiadását már egy ideje tervezi a Microsoft lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy direkt módon konvertálja az Objective C-ben, iOS eszközök számára megírt kódot Windows 10-en is működőképessé, úgy hogy az csak „nagyon kevés” módosítást igényel majd.

Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszerekkel foglalkozó részlegének elnöke azt mondta a BUILD színpadán, hogy a dolog „az Objective C minden furcsáságával” is képes megbirkózni.

A cég elárulta, hogy a Candy Crush fejlesztéséért felelős King máris használja ezt a technikát arra, hogy iOS alkalmazásait átültesse Windows 10-re.

Az új eszközt úgy alakította ki a cég, hogy az a lehető legtöbb fejlesztő tetszését elnyerje, arra való tekintet nélkül, hogy alapvetően milyen nyelvben mozognak otthonosan.

A Microsoft egy hasonló eszköz kiadására készül az Android alkalmazások esetében is, mely szintén megkönnyítené a portolást. Erről szóló cikkünket itt olvashatod.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra