Jump to content

A Windows 10-zel PC lesz a telefonodból… majdnem

2015. 04. 30. 10:00

A mai napon a Microsoft BUILD konferencián a cég bemutatta, hogyan változik szinte teljes asztali számítógéppé egy okostelefon egérrel és billentyűzettel kiegészítve.

Ha a Windows 10 Continuumot használod majd, lehetőséged lesz egy HDMI kábellel képernyőt kötni az okostelefonodra, melyen az univerzális alkalmazásokat használva úgy érezheted, mintha asztali számítógép előtt ülnél. Ha szeretnéd teljessé tenni az élményt, akár egeret és billentyűzetet is köthetsz a telefonhoz.

Persze ez azért még nem egészen olyan, mint egy PC, ám nagyon közel jár hozzá. Az univerzális applikációk alkalmazkodnak a képernyő méretéhez és a többi asztali perifériához.

Ennek ellenére nem telepíthetsz Win32 alkalmazásokat, mint egy Intel-alapú gépre, ám az összeset használhatod a Windows 10 eszközökre készült appok közül.

Egy demonstráció során bemutatásra került a Office felhasználói felületének változása Windows Phone-on, majd ugyanarról a készülékről egy másik képernyőn futtatva.

A Microsoft bemutatója nyilvánvalóvá tette, hogy a cég a jövőt úgy képzeli el, hogy egyetlen, a zsebedben is könnyen hordozható eszközt használsz minden területen. Ebben mi is látjuk a fantáziát, hiszen roppant kényelmes megoldás lenne egyszerűen csak dokkolni egy okostelefont a PC-s feladatok elvégzéséhez, majd ugyanilyen egyszerűen magunkkal vinni, amikor szükség van rá.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra