Jump to content

A Nokia nem fog újra a telefont gyártani

2015. 04. 27. 16:00

Nemrég pletykák szóltak arról, hogy a Nokia ismét belevág a telefongyártás bizniszébe, ám azóta a cég egyenesen megcáfolta a híreszteléseket.

A finn vállalat nyíltan tagadta, hogy tervben lenne náluk a korábbi telefongyártó részleg felélesztése. A Nokia tehát nem tervez sem telefonokat készíteni, sem eladni, ahogy a szóvivő állította.

Ez egyáltalán nem meglepő a cég jelenlegi terjeszkedési stratégiáját ismerve, mely elsősorban a hálózatok terén keres bővülési lehetőséget. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Nokia megegyezést kötött a Microsofttal arról, hogy nem gyártanak új telefonokat 2016-ig.

Egyszerűen szólva: a Nokia jelenleg sem erőforrásokkal, sem engedéllyel nem rendelkezik arra, hogy újrakezdje a telefongyártást a közeljövőben.

Ennek ellenére azonban ősztől lehetséges, hogy egy különálló cég kapja meg a név használatának jogát telefonok gyártásához. Ha mindenképpen Nokia készüléket szeretnél vásárolni, akkor nem tudjuk, hogy egy a Nokia által bevizsgált és jónak ítélt darab mennyire felel meg az elvárásaidnak, ám reméljük nem csalódsz majd.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra