Jump to content

Látásvizsgálat otthon, okostelefonnal a Blinkkel

2015. 04. 25. 16:00

Az okostelefonokra sokan a szórakozás szempontjából tekintenek csak, ám ennél sokkal több is van bennük. Jó példa erre az EyeNetra, egy olyan fiatal kezdeményezés, mely okostelefonalapú szolgáltatása segítségével otthoni látásvizsgálatokat képes végezni.

A Blinknek köszönhetően a résztvevőknek nem kell elmenni szemorvosukhoz egy rutinvizsgálatért, hiszen a teszt házhoz jön. Az újonnan indított szolgáltatás ugyan nem a hirtelen bekövetkező vagy súlyos esetek megoldására szolgál, ám arra tökéletesen megfelel, hogy lassan romló látásod esetén kiderüljön, van-e szükséged szemüvegre.

75 dolláros áron a Blink egy technikust küld házhoz (vagy az irodádba, ha éppen oda hívod), aki egy sor okostelefonokkal kompatibilis eszközzel érkezik. Egy ilyen látható a képen is, mely haloványan emlékeztet egy VR headsetre.

Ezt követően percek alatt megtörténik az adatok összegyűjtése, melyeket egy diplomás szemorvos kap meg hamarosan. Az eredményeket, például, hogy kell-e szemüveg, emailben kapod meg.

Sajnálatos módon a kezdeményezés még csak New York City-ben működik, így mi még egy jó darabig kimaradunk a dolgoból, ám az EyeNetra a jövőben jelentős terjeszkedést tervez, így remélhetjük, hogy idővel hozzánk is eljutnak.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra