Jump to content

Microsoft Lumia 540: dupla-SIM, 5”, 150 dollár

2015. 04. 16. 10:00

Hamarosan megjelenik a Microsoft legújabb Lumia készüléke, az 540, mely egy dupla-SIM-kártyás Windows Phone készülék 5”-os HD kijelzővel és 8 megapixeles hátoldali kamerával.

A körülbelül negyvenpárezer forintnak megfelelő áron beszerezhető készülékben egy 5 megapixeles elülső és egy 8 megapixeles hátlapi kamera található, melyek mellé 8 GB belső tárhely és további 30 GB ingyenes OneDrive felhő tárolási lehetőség jár. Az eszközön egylőre Windows Phone 8.1 fut, mely tartalmazza a Lumia Denim frissítést.

A Lumia 540 lelke egy négymagos 1,2 GHz-es processzor, melyet 1 GB RAM támogat. Az okostelefon oldalán továbbá microSD slot is található, melynek köszönhető akár 128 GB extrával is bővítheted a tárhelyed. Az akku egy 2 200 mAh-es példány, mely nagyjából 15 órány beszélgetést szavatol.

Szerény hátrány, hogy a készülék csak 3G változatban létezik, így hiányzik a hasonló árkategóriás Androidok 4G támogatása belőle. A pozitív oldalon viszont szerepel, hogy a Windows 10 frissítést azonnal megkapja majd a készülék, amint megjelenik az új operációs rendszer.

Az 540 a következő hónap folyamán jelenik meg Ázsia és Afrika piacain. A Lumiák esetében szokásos tarka színválaszték közül a ciánkék, narancssárga, fehér és fekete árnyalatok lesznek elérhetőek.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra