Jump to content

Hivatalosan érkezik az iOS 8.3 frissítés

2015. 04. 09. 12:00

A mai nap folyamán kezdte meg az Apple a Yosemite 10.10.3 seedelését az OS X felhasználói számára, ám a mobileszközök tulajdonosai sem maradnak ki a frissítési hullámból: nekik a cég az iOS 8.3-at szánja.

Az iOS 8.3 egyik legkomolyabb újdonsága (noha ezzel azért vitába lehet szállni) a jelentős faji változatosságot mutató megújult emoji (emodzsi) készlet. Ez alatt értendő, hogy az összes emberi kinézettel rendelkező kacifej bőrszínét innentől egy érintéssel az ikont nyomva tartva megadhatod. Összesen több mint 300 új példány közül válogathatsz. Egyes oldalakon még guide-ok is segítenek a funkció megfelelő használatának elsajátításában.

A frissítés tartalmaként érkezik néhány új nyelv, melyeket Siri megtanult, így már oroszul, dánul, hollandul, thai nyelven, svédül, törökül és portugálul is tárgyalhatsz a virtuális asszisztenssel.

Ahogy az megszokott nem maradhatnak el az ilyenkor érkező bugjavítások és kisebb-nagyobb igazítások, melyek az Apple állítása szerint mind javítanak az operációs rendszer teljesítményén.

Az utóbbi hónap folyamán az iOS 8.3 Beta 3 volt az első olyan iOS verzió, melyet szélesebb körben, nyilvánosan bétatesztelt a cég, míg korábban ez a lehetőség csak a fejlesztők számára volt elérhető.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra