Jump to content

Microsoft Lens: szkenner app Androidra és iOS-re

2015. 04. 03. 12:00

Szinte mindent emailben küldesz és a felhőben tárolsz? Ennek ellenére is gyakran vagy kénytelen azonban azzal szembesülni, hogy rengeteg dokumentum még mindig papír formájában létezik, noha sokszor jó lenne egyszerűen csak beleszerkeszteni az adott iratba. A Microsoft Lens lehet számodra a megoldás.

Amennyiben iPhone vagy Android felhasználó vagy a Microsoft új Office Lens alkalmazása pont megfelel a céljaidnak. Ha nem ismered a Windows Phone-ra már csaknem egy éve kiadott verziót, úgy eláruljuk, hogy az Office Lens lényegében hordozható szkennerré változtatja a telefonodat.

Itt nem egyszerű JPEG fájlok gyártásáról van szó. A Lens képes felismerni optikailag a karaktereket (OCR, optical character recognition) és dokumentumokká konvertálni őket, melyeket megnyithatsz és szerkeszthetsz Wordben, PowerPointban vagy PDF fájlokként. Az átalakítás során nem vesznek el a szövegek, táblázatok és képek sem.

Nem utolsó sorban a Lens képes névjegykártyákat is beolvasni és telefonkönyvbejegyzéseket gyártani azok alapján.

Az iPhone verzió már elérhető az App Store-ban, míg az Android kiadás még csak előnézet, ám feliratkozhatsz a tesztelésre az Office Lens for Android Preview programhoz csatlakozva a “Become a Tester” opció kiválasztásával.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra