Jump to content

Minden appot törölhetsz a GS6-ról (a Samsungét is)

2015. 03. 23. 12:00

Nem titok, hogy a Samsung szerette volna kicsit visszafogni magát a bloatware-ekkel a Galaxy S6 esetében, csökkentve ezzel a nehézkességet és összességében egy könnyedebb, gyorsabb telefont akarnak kiadni. Van azonban ezen kívül is egy jó hírünk.

Nem csak a felesleges funkcióktól hemzsegő, helyet foglaló bloatware-ekből lesz kevesebb, ami mégis a telefonra kerül belőlük, azt is törölgeted, beleértve ebbe a Samsung saját alkalmazásait is.

Egy XDA fórumtag, Jeshter2000 fedezte fel először egy kiadás előtti Galaxy S6 Edge példány esetében, hogy a készüléken kiiktathatja, sőt le is törölheti az előretelepített programokat, még akkor is, ha ezek a Google vagy a Samsung sajátjai.

Ha szeretnél tehát megszabadulni az S Voice-tól teljesen és helyette a Google (valljuk be, sokkal jobb) hangos parancsokat elfogadó natív rendszerére támaszkodni, akkor végre a tied a döntés. Amennyiben ez érvényes lesz a boltokban kapható GS6-okra is, akkor igazán elmondhatjuk, hogy a Samsung üzletpolitikája sokat változott a jó irányba. A cégnek korábban notórius szokása volt redundáns, letörölhetetlen és terjedelmes alkalmazásokkal terhelni fogyasztóit, ám úgy látszik most végre ennél sokkal több választási lehetőséget adnak.

Forrás: engadget.com

Fotó: cnet.com és theverge.com

Írta: Ambróz Nóra