Jump to content

Nyáron jön a Windows 10, előnézet Xiaomi telefonokon

2015. 03. 18. 16:00

A Microsoft a mai napon bejelentette blogján, hogy a Windows 10 idén nyáron jelenik meg 190 országban 111 nyelvre lefordítva. Emellett a cég megkezdte telefonos operációs rendszerének tesztelését a Xiaomi okostelefonjain.

Pontos dátum még nincs, ám legalább már nem kell sokat várni a Windows 10-re, mely ingyenes lesz a 7, 8 és 8.1 felhasználói számára. A cég egyes partnerei, mint a Lenovo és a Tencent oktató szolgáltatásokkal is segítik majd üzleteikben az új OS-hez való adaptálódást.

A bejelentés mellett egy apró említés esett arról is, hogy a Xiaomi Mi 4 felhasználóinak egy szerény csoportja letöltheti és kipróbálhatja telefonján a Windows 10 előnézetét, mely valamikor az év folyamán kerül kiadásra. A cég eddig egyedi Android verziójával árulta készülékeit, ám reméljük nemsokára ez dual-bootolható Xiaomi okostelefonokat jelent majd. Egyelőre a cégek igyekeznek visszajelzéseket gyűjteni. A Xiaomi szerint a projektet a Microsoft vezeti, míg a Mi 4 tesztelését végző csoportot a kínai felhasználókból válogatták össze.

A Microsoft szintén ma beszélt arról, hogy a Windows 10-be való bejelentkezéskor biometrikus adatokat használva is bejelentkezhetsz (arc, írisz, ujjlenyomat), sőt szó esett arról is, hogy az Internet Explorer nem lesz jelentős része az új OS-nek.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: movilzona.es és cowcotland.com

Írta: Ambróz Nóra