Jump to content

Itt a Windows Phone 8.1 második frissítése

2015. 03. 06. 10:00

A Microsoft legújabb Windows Phone 8.1 frissítése számos új lehetőséggel gazdagítja a hanyagolt operációs rendszer felhasználói élményét. A Windows Central híradása szerint az update két legnagyobb újdonsága a Bluetooth billentyűzetek támogatása és a beállítások kitűzhetősége.

A második frissítés lehetőséget ad rá, hogy egyes beállításokat kitűzz a Start képernyődre, miközben maga a Settings menü is megújult, így beállításaid egy oldalon rendezhetőek és kereshetsz közöttük.

Egy másik előrelépés a az adatvédelem terén valósult meg, mely lehetővé teszi, hogy egyes alkalmazások esetében letiltsd a kamerát, továbbá létrehozhatsz gyorsszöveg funkciókat. Ez utóbbi rövid, előre megírt üzenetekből áll, melyeket a telefonod billentyűzetét használva illeszthetsz be.

A Microsoft bemutatta a Bluetooth billentyűzetek támogatását is a Windows Phone készülékekre. Ez röviddel az után jött éppen, hogy kiadták saját, összehajtható klaviatúrájukat, ám mindenbizonnyal az update már a Windows 10 alkalmazásait készíti elő, melyek valós billentyűzetek használatát támogatják.

Egyelőre hivatalos dátum még nem szerepel a Windows Phone 8.1 Update 2 mellett, ám a héten bejelentett Lumia 640 és 640 XL, melyek a Mobile World Congress eseményén jelentek meg először nyilvánosan, már ezzel a frissített OS-sel érkeznek meg.

Forrás és fotó. thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra