Jump to content

4G-képes, érintőkijelzős, középkategóriás BlackBerry

2015. 03. 04. 10:00

A BlackBerry bemutatta legújabb okostelefonját, a Leap-et a Mobile World Congress eseményén. A készülék egy 5”-os, érintőképernyős, 4G LTE kapcsolatra képes darab a BlackBerry 10 OS legújabb változatával, mellyel a cég az üzleti szféra fiatalabb generációját szeretné megcélozni.

A Leapnek egy 720p-s kijelzője, 1,5Ghz-es processzora, 2 GB RAM-ja és 16 GB belső tárhelye van. Emellett egy MicroSD kártyahely is került a készülékre, mely további 128 GB-nyi bővítést támogat, míg a 2 800mAh-es akku 25 órás élettartamot biztosít a Leapnek egyetlen töltéssel. A készülék hátulján egy 8 megapixeles kamera található, mely képes 1080p-s videót felvenni 30 fps-sel. Párja a Leap elején mindössze 2 megapixeles, ám nem is a szelfiőrült közönség a célcsoport.

Ezek a specifikációk a mai sztenderdek szerint szerények, de egyáltalán nem rosszak. Ami viszont sokkal izgalmasabb a száraz számoknál, az az operációs rendszer, a BlackBerry 10, mely egy sor csinos újdonsággal bővült elődjéhez képest. Többek között így lehetőséget ad az Amazon Appstore-ból Android appok letöltésére, valamint egy hangra aktiválható BlackBerry Assistant segítségére is számíthatsz immár, akinek gyorsan parancsba adhatod, hogy mit keressen a weben vagy mit küldjön el üzenetként.

A Leap jó vételnek tűnik azok számára, akik első üzleti területre fókuszált készüléküket szeretnék beszerezni, ám kérdéses, hogy a BlackBerry-nek sikerül-e elég alacsonyra nyomni az árakat ahhoz, hogy versenyben maradjon a hasonló specifikációkkal rendelkező Android készülékek mellett.

Az alábbi linken megnézheted az első Blackberry Leap tesztvideót:

https://www.youtube.com/watch?v=dDHS64t8xVc

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra