Jump to content

Samsung Galaxy S6 és S6 Edge jövő hónapban

2015. 03. 01. 16:00

A mai nap folyamán a Samsung a MWC eseményén Barcelonában, Spanyolországban bejelentette idei két zászlóshajóját, a Galaxy S6-ot és az S6 Edge-et.

Mindkét Samsung Galaxy S6 készülék 5,1”-os Quad HD 577ppi-s Super AMOLED kijelzővel rendelkezik (ez 2560×1440-es felbontást jelent), amihez egy négymagos processzor, 3 GB DDR-4 memória és választhatóan 32, 64 vagy 128 GB belső tárhely jár.

A hátulsó kamera az S6 esetében egy 16 megapixeles, f/1.9, optikai képstabilizációra képes eszköz, míg elöl egy 5 megapixeles, f/1.9 „valósidejű HDR” kamera foglal helyet.

Az új készülékek az első olyan zászlóshajók a Samsung kínálatában, melyek teljesen fém testtel rendelkeznek és a cég szerint „sokkal strapabíróbbak, mint más csúcskategóriás készülékek.”Emellett a Samsung egy olyan ujjlenyomatleolvasó szenzort is fejlesztett, mely sokkal konzisztensebben működik, mint elődje.

A Galaxy S6 Edge extrája a szépséges ív, mely a készülék oldalán található és számos érdekes új lehetőségnek ad helyet, például a felhasználó egyetlen egyszerű interakcióval elővarázsolhatja innen telefonkönyvét.

Az S6 két komoly változása, hogy nincs hely memóriábővítésnek és az akku sem eltávolítható, ami a Samsung szerint nem jelenthet problémát, hiszen a készülék szignifikánsan gyorsabban tölt, mint az iPhone 6 és támogatja a vezeték nélküli töltést.

Emellett a Samsung egy újraálmodott szoftvert is bemutatott, melyet egyszerűbb használni és az Android Lollipopon alapul, így természetesen Material Designt használ.

Mindkét készülék először április 10-én lesz elérhető húsz országban. Az S6 comes fehér, fekete, arany és kék színekben lesz beszerezhető, míg az S6 Edge ugyanezeken az árnyalatokon kívül exkluzív zöld kiadást is kap.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra