Jump to content

HTC One M9: a büszke zászlóshajó

2015. 03. 01. 10:00

A HTC a mai nap folyamán a Mobile World Congress eseményén bemutatta idei zászlóshajóját, a HTC One M9-et, mely 20 megapixeles kamerájával és a Sense 7-tel igazi prémium kategóriás készülék lesz.

A HTC One M7 és One M8 után már konvencionális a One M9 elnevezés, ám nem csak ennyiben tartotta magát a cég a hagyományokhoz. A legújabb HTC One megtartja a szokásos „telefon egyetlen darabból” design megközelítést és a karcolhatatlan fémborítást, azzal az egy szerény eltéréssel, hogy ezúttal egy finom, enyhén színezett kör fut végig a készülék oldalán.

Hardver tekintetében a One M9 5”-os full HD kijelzőt, nyolcmagos Qualcomm 810 Snapdragon processzort, 3 GB RAM-ot, 32 GB belső memóriát és egy 4 ‘UltraPixel’ előlapi kamerát kapott. A belső tárhely szerénységét ellensúlyozza, hogy egy 100 GB-os Google Drive tárhely is jár az M9 mellé.

Az eszköz hátulján a HTC nem az UltraPixel változatot választotta, helyette egy 20 megapixeles szenzor és dupla, LED-es vakuk gondoskodnak a tökéletes képekről. Az autofókuszhoz ez a kamera is ugyanazt az algoritmust használja, mint előlapi párja. Ez a HTC szerint segít gyenge fényben is jó fotókat készíteni.

A cég természetesen ismét nagy hangsúlyt helyezett a fotó és média lejátszásra az M9 esetében is, így dupla első oldali BoomSound hangszórókkal és nagyfelbontású kijelzővel támogatják a filmek és játékok nyújtotta élményt.

Az M9 bemutatásával megérkezett a HTC Sense 7 UI is, melynek központi eleme a teljes személyreszabhatóság, melyet a téma generátorral és számos beállítási lehetőséggel szeretnének elérni. A későbbiekben ennek egy külön cikket is szentelünk majd, ahol a Sense 7 UI-t részletesebben tárgyaljuk.

A HTC One M9 március 31-én válik elérhetővé számos piacon, így Európában és az USA-ban, ám arra vonatkozóan nincsenek még információk, hogy mennyibe fog kerülni. Szinte biztosan lehet sejteni, hogy az árcédula jócskán beleillik majd a prémium kategóriába.

Színek tekintetében bemutatásra került egy ezüst változat arany csíkkal, egy feketésszürke csillógó ezüsttel és egy arany arannyal kiadás.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra