Jump to content

Okostelefon-reklámot tiltottak ki az angol tévéből

2015. 02. 27. 14:00

A Kazam egy Angliában alig ismert okostelefongyártó, ám tévéreklámjuk kitiltását követően ez nem is nagyon fog változni. Egy sor brit emelt panaszt amiatt, hogy a cég Tornado 348-as készülékének reklámja tárgyasítja a nőket és szexuálisan felhívó.

A rövidke klipben egy nő sétálgat fehérneműben, majd nadrágot húz és kivasal egy blúzt, melyet felvéve jut csak eszébe, hogy a zsebében felejtette a telefonját. A kritikák a reklámot azért érték, mert a kamera számos közeli felvételben időzik el a model mellein, fenekén és ajkain, mialatt hangulatkeltő zene és szinkron szól a háttérben.

A Kazam erre azt válaszolta, hogy éppen erre a jól ismert forgatókönyvre játszottak és a tévéadásban úgy időzítették a reklámot, hogy az csakis a megfelelő közönséghez jusson el, ám ez nem volt elég. A cég megpróbálhatja átalakítani a képsorokat úgy, hogy az megfeleljen a követeléseknek, ám aligha lehetséges eleget vágni a belőle ahhoz, hogy az alaphangulat megváltozzon.

Ha a Kazam egy kicsit jobban koncentrált volna a készülékre a körítés helyett, nem kerültek volna ilyen helyzetbe, ám valószínűleg ebből megtanulták a leckét.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra