Jump to content

Android for Work az irodabarát telefonért

2015. 02. 27. 12:00

Emlékszel még a Google Android for Work projektjére, melynek kitűzött célja volt, hogy telefonodat eléggé biztonságossá tegye az üzleti használathoz? A szolgáltatás végre élesben is beindul.

A hivatalosan megjelent kezdeményezés lehetőséget ad rá, hogy a munkával kapcsolatos fiókjaidat és appjaidat biztonságosan elválaszd a személyes tartalmaktól. A lehetőségek teljes skáláját csak akkor tudod kihasználni, ha Android 5.0 Lollipopot használsz, mely munkahelyi profilok készítéséhez is kínál opciót. Amennyiben azonban Android 4.0-át vagy újabb verziót használsz, egy alkalmazással érhetsz el hasonló lehetőségeket.

Az induláshoz egy sor app- és hardvergyártó is hozzájárult, így többek között a Box, a Citrix, a VMware, a HTC, az LG és a Sony. Sőt még a BlackBerry is támogatta az Android for Worköt legújabb menedzsment eszközeivel. A fizetős alkalmazások fejlesztői is beszállhatnak a kezdeményezésbe appjaik egyszerre nagymennyiségben való vásárlásának elérhetővé tételével.

Mindössze a Samsung hozzájárulása nem volt olyan mértékű, mint ahogy azt tavaly beígérték, ám a két cég továbbra is partneri kapcsolatban áll. A Google elárulta a Recode-nak, hogy eredetileg a koreai óriás Knox technológiáját szerették volna a zárolás megoldásánál használni, ám nem derült ki, hogy ezzel mi történt végül.

Végeredményében innentől a szolgáltatásnak hála biztonságosabban kezelheted egyetlen készüléken irodai és személyes ügyeidet majd.

Forrás: engadget.com

Fotó: gsmnation.com és blogs.quickheal.com

Írta: Ambróz Nóra