Jump to content

Kezeld Lollipop eszközöd beállításait szóval

2015. 02. 22. 14:00

Ideje, hogy elkezd gyakorolni az „OK, Google. Turn on WiFi” mondat tökéletes kiejtését, amennyiben azon kevés Android felhasználó közé tartozol, akiknek már Lollipop van a telefonján és szeretnék az új OS valamennyi lehetőségét kihasználni.

Az Android Police újságírói fedezték fel talán elsőként, hogy Lollipop készüléked beállításait innentől már hangosan kiadott parancsokon keresztül is menedzselheted. Ez nem vonatkozik az összes lehetséges beállításra. Hogy egészen specifikusak legyünk, mindössze a a Bluetooth, a vaku és a WiFi ki- és bekapcsolására ad lehetőséget egyelőre a Lollipop.

Ez némi előrelépés előző képességeihez viszonyítva, ugyanis korábban csak a Beállítások menüt volt képes felhozni szóban kiadott utasításra, majd neked magadnak kellett elintézni az itteni teendőket. Az opció különösen hasznos lehet, ha éppen nincs szabad kezed.

A lehetőség egyelőre erre a három opcióra limitálódik és kizárólag a Lollipopban működik, így ha még nem váltottál a legújabb OS-re, akkor kénytelen leszel továbbra is az ujjaidat használni.

Forrás: engadget.com

Fotó: fieldguide.gizmodo.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra