Jump to content

YouTube app gyerekeknek

2015. 02. 20. 10:00

Az USA Today bejelentette, hogy a YouTube közeljövőre vonatkozó tervei közt szerepel egy gyerekeknek készült alkalmazás kibocsátása, mely február 23-án válik majd elérhetővé.

Már tavaly márciusban felröppent a hír, hogy a Google egy hasonló alkalmazáson dolgozik december óta. Ezt a keresés óriása is megerősítette, sőt kiegészítették azzal, hogy az app ingyenes lesz és az induláskor csak Android eszközökön fut majd.

Most az USA Today híradása szerint az alkalmazás megérkezik és külön működik majd a YouTube főszolgáltatásától. Ennek értelmében egy egyedi belépési képernyőt és nyolc különböző gyerekek számára készült opciót tartalmaz valamint kicsiknek szánt TV műsorokat és más a legifjabb generáció körében népszerű dolgokat ajánl majd.

A gyerekek kereshetnek videókat a normális módon vagy hangos utasítást adva, mely utóbbi a még írni nem tudó, óvodás korcsoportot támogatja. Emellett az app arra is figyel, hogy ne kerüljön a gyerekek szeme elé olyan tartalon, mely nem nekik való, így ha például olyasmire keresnének, hogy „szex”, akkor csak egy javaslatot kapnak, hogy próbálkozzanak újra, más kulcsszavakkal.

A The Wall Street Journal szerint az alkalmazást a Kidscreen rendezvényén mutatják be a jövő héten.

Forrás és fotó: thenextweb.com, brunchnews.com és tubefilter.com

Írta: Ambróz Nóra