Jump to content

Material Design a Facebook Android appjában

2015. 02. 14. 16:00

A Facebook folyamatosan kisebb-nagyobb design-beli változtatásokat tesztel különböző platformjain. Ezúttal néhány Android felhasználó számára adatik meg a lehetőség, hogy a Lollipopból ismert Material Design szerint készült UI-t tesztelje.

Az Android Police fedezte fel talán elsőként az újdonságot, mint ahogy az a Facebook esetében szokásos, ám mindössze néhány felhasználó kapta meg a változásokat. Például vannak, akik a Material Design lebegő akció gombját látják az oldal jobb alsó sarkában update nélkül is, míg másoknál nem következett be ez a változás.

Az akciógombot megnyomva általában a Facebook sztenderd állapotfrissítésre szolgáló felülete jelenik meg, míg mások számára a gomb eltérően funkcionál. Egyes esetekben a gombot használva rögtön posztolhatsz, tölthetsz fel fotókat vagy megoszthatod tartózkodási helyed.

Az alkalmazás újrainstallálását kipróbálva sokan azt vették észre, hogy az eredeti Material Design-mentes változatot kapták vissza.

A dolog egy kicsit szokatlan a Facebook részéről, akik ugyan lépéseket tettek az összességében egyszerűbb design megoldások fele mégis többnyire szabadalmaztatott irányvonalak mentén saját designjuk van. Mivel a Facebook app esetében sok minden a szerver oldalán történik, ezért nem kell frissíteni az újdonsághoz, csak arra van szükség, hogy a kiválasztott csoport része légy. (Arról egyelőre nem tudunk, hogy Európában is zajlik-e a teszt.)

Forrás: thenextweb.com

Fotó: filecluster.com és gizmodo.com

Írta: Ambróz Nóra