Jump to content

Az iOS megverte az Androidot az USA-ban

2015. 02. 05. 16:00

2012 óta most először az USA-ban ismét átvette a vezetést az Apple platformja, az iOS, mely adatokat a Kantar WorldPanel ComTech jelentése biztosította 2014 utolsó három hónapjára vonatkozóan.

Az adatok szerint az iOS egy hangyányival vezet csak. Az Apple a piac 47,47%-át uralja, míg az Androidnak 47,6% jut. Ez a finom kis 0,1%-os különbség azonban azt tükrözi, hogy az évvégi kiadása az iPhone 6 és 6 Plus esetében több mint sikeres volt. Ennek ellenére azonban ugyanez a híradás beszámolt arról is, hogy az iPhone 6 után a legsikeresebb készülék az USA-ban a Samsung Galaxy S5 volt.

Mi a helyzet az Egyesült Államokon kívül?

Az Android piaci részesedése Európában is visszaesett 3,8%-kal, így 66,1%-nál áll, míg a régióban az Apple átlagosan 6,2%-kal lépett előre. Az egyik legkiemelkedőbb sikerét az Apple Nagy-Britanniában érte el, ahol 13,1%-kal nőttek az eladások.

Ezzel szemben Olaszország volt az egyetlen olyan hely Európában, ahol az Android piaci jelenléte nőtt, mondta Dominic Sunnebo, a Kantar Worldpanel ComTech Europe szóvivőjeként.

Noha 2014 utolsó negyede nem sikerült túl jól az Androidnak, mégsem olyan rossz a helyzet, mint a Windows Phone készülékek esetében, melyek mindössze minimális növekedésről adhatnak számot és arról is csak Német- és Franciaországban. Nem kétség, hogy a Microsoft ezek után nagyon bízik a Windows 10 mobil kiadásának áttörésében.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: arlab.com és linkedin.com

Írta: Ambróz Nóra