Jump to content

Facebook Lite app a fejlődő piacok Android eszközeire

2015. 01. 26. 12:00

A TechChrunch jelentése szerint a Facebook csendesen, hírverés nélkül kiadott egy olyan Android alkalmazást, mely az alsóbb kategóriás mobil eszközökön is jól fut és direkt 2G hálózatokra van tervezve.

A cég hivatalosan be sem jelentette a Facebook Lite-ot, ami megmagyarázza, hogy az app miért ért el mindössze 10-50 000 telepítést január 20-i megjelenése óta a Google Play-en.

A Facebook Lite egyelőre csak egyes fejlődő országokban érhető el, így Bangladesh-ben, Nepálban, Nigériában, Dél-Afrikában, Szudánban, Srí Lankán, Vietnámban és Zimbabwéban.

Az alkalmazás egészen apró, mindössze 252 KB-ot kell letölteni. Az ígéretek közt szerepel a gyors töltési idő, a hatékony mobil adathasználat és a Facebook üzenetküldési lehetőségei.

Ez már nem az első olyan Facebook kezdeményezés, mely a fejlődő országok piacait célozza meg. A cég Internet.org appja arra készült, hogy Gána, Kolumbia, Kenya, Tanzánia és Zambia mobil tulajdonosai ingyenesen férjenek hozzá a weben található tartalmakhoz és a Facebookhoz.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: geeky-gadgets.com és digitizor.com

Írta: Ambróz Nóra