Jump to content

QualityTime: mennyi időt töltesz okostelefonoddal?

2015. 01. 22. 10:00

A QualityTime egy olyan androidos készülékek számára fejlesztett alkalmazás, mely igyekszik felhívni rá a figyelmedet, hogy mennyi időt is töltesz okostelefonnal a kezedben. Az alkalmazás mától elérhető.

A QualityTime app nyomonköveti telefonhasználati szokásaidat attól kezdve, hogy egyes alkalmazásokat mennyi ideig használsz egészen addig, hogy hányszor oldod fel a képernyőt, így heti bontásban követheted, mivel, mennyi időt töltöttél.

Miután a QualityTime-ot installáltad, egy darabig az app adatokat gyűjt, majd hamarosan már láthatod, hogy aznap például melyik más alkalmazásod futott a legtöbbet.

Ha aggódsz amiatt, hogy túl sok időt pazarolnál egy adott appra bármikor beállíthatod a QualityTime-ot, hogy bizonyos periódusonként figyelmeztessen, mielőtt túlzásba esnél. Emellett lehetséges beállítani nála a “take a break” („tarts szünetet”) módot, mely egy időre letiltja az általad kiválasztott appokat, kivétel, amit előre kiválasztasz végszükség esetére.

A koncepció lehet, hogy ismerősen cseng, ugyanis hasonló funkciókkal rendelkezik a BreakFree alkalmazás is. Sajnos az iOS felhasználók számára egyelőre a QualityTime nem elérhető, ám addig is igénybe vehetik a Moment nevű app szolgáltatását, mely számolja, mennyi ideig használjod iPhone-odat.

Forrás: thenextweb.com

Fotó:n3rdebl3.co.uk és lifehacker.co.uk

Írta: Ambróz Nóra