Jump to content

Be My Eyes: segítség a vakoknak

2015. 01. 16. 12:00

Egy non-profit alkalmazás, a Be My Eyes célja, hogy támogatást nyújtson a vakoknak olyan módon, hogy összekapcsolja őket látó emberekkel, akik éppen segíteni tudnak nekik mindennapos teendőik elvégzésében videón keresztül.

Amikor letöltöd az alkalmazást annak első kérdése, hogy vakként vagy látó, segítőként szeretnél-e részt venni a programban. Amennyiben önkéntesként jelentkezel, úgy segíthetsz egy vaknak, hogy szükség esetén az app veled kapcsolja össze.

A kért segítség elsősorban olyan jellegű lehet, mint például egy üveg megtalálása a spejzban, zoknipárosítás, vagy egy utcai tábla elolvasás ismeretlen környezetben. A folyamat során egy videóhívásban kapcsolódtok és a vak felhasználónak kell a kamerát arra irányítani, amit szeretne, hogy leírj neki. Emiatt is választotta az alkalmazás fejlesztő a Be My Eyes elnevezést, ugyanis valóban a vak személy szeme lehetsz a segítségnyújtás folyamán.

Eddig mintegy 8 300 embre ajánlotta fel a segítségét és 798 vak felhasználó regisztrált. Az alkalmazás első napján 1 500 sikeres videóhívás zajlott.

Az app feltalálója Hans Jørgen Wiberg, szintén látáskárosult, egy dán szoftverstúdióval, a Robocat-tel együttműködve alkotta meg nagyszerű találmányát.

https://www.youtube.com/watch?v=IfeLJxCSLC0

Forrás: thenextweb.com

Fotó: laughingsquid.com és thunderclap.it

Írta: Ambróz Nóra