Jump to content

Indul a Google Project Ara

2015. 01. 15. 14:00

Végre tudjuk, hogy a Google első moduláris mobilja, a Project Ara, hogyan és miként rajtol. Az első készülékek idén Puerto Rico-ban lesznek elérhetőek, melyet a cég mai fejlesztői konferenciáján jelentett be.

Miért éppen Puerto Rico? Azért, mert a város különösen magas szinten elkötelezett a telefonok irányában: a lakók 77%-a okostelefonos internet eléréssel rendelkezik csak. Ez ideális tesztelési területté teszi Latin-Amerikában Puerto Rico-t, hiszen a készülékek a legolcsóbb daraboktól a luxuskategóriáig váltakoznak, ami tökéletesen illeszkedik az Ara alapötletéhez, miszerint csak azt veszed meg, amire szükséged van.

Maga a készülék a Spiral 2 prototípusának kissé frissített változata. A legkomolyabb eltérés, hogy az egyes darbokat mágnesek tartják össze, melynek köszönhetően a modulok illeszkedhetnek. Ez a Google szerint már a „Spiral 3” fázis, melynek az is része, hogy az eszköz jobban megközelíti a klasszikus készülékek készenléti idejét és erőteljességét.

Az alábbi videóban bemutatkozik a teljes design:

https://www.youtube.com/watch?v=intua_p4kE0

Az egyes modulok beszerzése az Ara Marketplace-en keresztül lesz lehetséges. Itt az általad kiválasztott modulok alapján a rendszer egy gyors számítást végez, mely megbecsüli, hogy mennyit is kell majd végül fizetned és az általad összeállított konfiguráció mire lesz képes (akkuélettartam és performansz szempontjából). Ezen felül, ha nehezen döntesz a Simple Phone Maker hasznos tanácsokkal is ellát, melyet preferenciáidra alapoz.

A fejlesztők számára a projekthez tartozó 0.2 Module Developer Kit is elérhető a mai naptól.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: mashable.com és slashgear.com

Írta: Ambróz Nóra