Jump to content

Februárban jön a szerény Lumia 435 és 532

2015. 01. 14. 17:00

A Microsoft mai nap folyamán bejelentette, hogy két új taggal egészíti ki Lumia sorozatát. A széria érkezői a Lumia 435 és 532 febuárban debütálnak majd a boltok polcain, ahol főleg a szerényebb igénnyel rendelkezőket célozzák meg.

A Microsoft két egészen alacsony specifikációkkal rendelkező készüléket dob hamarosan piacra. A kettő közül kisebb Lumia 435-ben egy 1,2 GHz-es processzor, 1 GB RAM és 8 GB tárhely fért el. Nagyobb testvére, a Lumia 532 ettől mindössze annyiban különbözik, hogy kettő helyett négymagos processzora van. Mindkét készülék ezenkívül 3G-képes és egyaránt kapható egy vagy dupla SIM-kártyás változatban.

A megjelenés először „Európa egyes országaiban, a csendes-óceáni ázsiai régióban, Indiában, a Közép-Keleten és Afrikában várható” február során. Előre láthatóan a Lumia 435 nagyjából 70 dollár, míg a Lumia 532 80 dollár lesz.

Ahogy az már megszokott az alacsony- és középkategóriás Lumiák esetében ez a két készülék is cserélgethető, zöld, fehér és narancssárga hátlapot kap, ám ilyen alacsony kezdő árral természetesen áldozatokat is kell hozni.

A készülékek egészen kicsik, mindössze 4”-os kijelzővel rendelkeznek, melyek felbontása 800x480 pixel. További hátrány, hogy a 435 hátulján egy 2 megapixeles kamera van, mely az 532 esetében sem sokkal jobb a maga 5 megapixeljével.

Ennek ellenére pozitívum, hogy mindkét készüléken Windows Phone 8.1 és a Lumia Denim frissítés is megtalálható előretelepítetten.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és geeky-gadgets.com

Írta: Ambróz Nóra