Jump to content

A Facebook és a munkhelyi kommunikáció

2015. 01. 14. 20:00

Már novemberben, tavaly hallottunk pletykákat arról, hogy a Facebook szeretne beférkőzni a munkahelyi kommunkáció szférájába. A híresztelések igaznak bizonyultak, ugyanis az erre specializálódt Facebook alkalmazás megérkezett.

A Facebook at Work lehetőséget ad rá, hogy kollegáiddal chatelj a szociális háló valamennyi eszközét használva, így nem kell emailt, különböző oldalakat vagy erre készült mobilalkalmazást használnotok. Az app egyelőre még nem jelent meg az iTunes vagy a Google Play kínálatában, ám a The Wall Street Journal szerint már van egy sor cég, akik részt vehetnek a korlátozott, korai tesztelésben.

Az eddig kiderült információka alapján a design egészen hasonló a klasszikus Facebook élményhez, azzal az apró különbséggel, hogy nincsenek reklámok és a Zuckerberg and Co. sem tárol adatokat az általatok emlegetett projektekről.

Az egyes alkalmazottak számára felelősök csinálhatnak fiókot, melyeket utána a dolgozó köt össze saját eredetijével, így minden Facebookkal kapcsolatos dolog egy helyen lehet.

A Facebook at Work még tesztelés alatt áll, ez az oka a zárt kiadásnak, ám hamarosan kiderül mikor lesz mindenki számára hozzáférhető az app. Arról egyelőre szintén nincs hír, hogy lesz-e majd feliratkozási díj, melyet havonta vagy évente fizetned kéne, ám nem kizárt, hogy a szolgáltatás nem ingyenes.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: buseness2community.com és bloggingrepublic.com

Írta: Ambróz Nóra