Jump to content

Bemutatkozik a hajlított LG G Flex 2

2015. 01. 05. 20:00

Lássuk be, az előző próbálkozás a hajlított alakkal, kis felbomtású képernyővel, az öngyógyítóképességekkel és a hanyagul megcsinált kamerával, mely mind az első G Flex jellemzője volt, nem vált be. A koreai cég rengeteget ült a visszajelzéseken, melyeknek meg is lett az eredménye a G Flex 2 esetében, mely nagyszerűen sikerült.

Az első dolog, amit az LG megtanult, hogy a nagyobb nem szükségeszerűen jobb, így a 6”-os óriás helyett egy csinos 5,5”-os változat lett az idei hajlított csoda. Emellett azonban a felbontás javult, így 1080p-ben csodálhatjuk az ívelt képet. Nem elhanyagolható az sem, hogy a kijelző kivételesen tartós, mely részben a Corning Gorilla Glass-jának köszönhető, részben az LG saját kémiai, ráégetett rétegének, mely még 20%-kal strapabíróbbá teszi az eszközt. Ezenkívül az öngyógyító technológia is sokat fejlődött. Az első G Flex hátlapjának körülbelül 3 percbe telt azt regenerálni, amit a második verzió 10 másodperc alatt megold.

Az új készülék azonban nem csak kívülről mutat jól. A G Flex 2 az egyik első olyan telefon, mely a Qualcomm nyolcmagos Snapdragon 810 processzorát hordozza magában. Ezt 2GB RAM és 16 vagy 32 GB belső tárhely támogatja meg. Ezen felül a töltés sem tart sokáig, ugyanis minössze 40 perc alatt nulláról 50%-ra rölri magát a készülék.

Ami ennél is jobb... emlékszel a G Flex kamerájára? Persze, hogy nem. Borzasztó volt. Az LG most a G3 13 megapixeles hátsó kameráját ültette át szupergyors autofókusszal az új készülékre, így ezen a téren sem lehet panasz. Operációs rendszerként pedig az Android 5.0 Lollipop teszi teljessé a képet.

Arról egyelőre nincs szó, hogy mikor lesz kiadva a készülék és mennyibe fog kerülni, de amint kiderül erről is értesítünk.

Forrás: engadget.com

Fotó: gamechannel.hu és xda-developers.com

Írta: Ambróz Nóra