Jump to content

2014 legjobb okostelefonjai: Google Nexus 6

2015. 01. 03. 18:00

A Motorola által készített Nexus 6 meggyőző specifikációkkal rendelkezik, mind processzor, mind kamera, mind pedig kijelző tekintetében. Emellett az év első Lollipoppal felszerelten érkező eszköze, így mindenképpen helyet érdemel egy ilyen listában.

Ha pontosítani szeretnénk a „meggyőző” specifikációkat, akkor egy 2,7GHz quad-core processzort, egy 13 megapixeles kamerát és egy masszív 6”-os, HD kijelzőt találunk. Ezek mellé már csak bónusz, hogy a Nexus 6 elsőként kapta meg a Google Android operációs rendszerének legújabb, 2014-es változatát, a Lollipopot.

Nem túl meglepő tekintve, hogy honnan származik a Nexus 6 meglehetősen hasonlít a Moto X-re, ami belegondolva, nem is olyan rossz.

Noha teljesíti az ehhez illő specifikációkat, akárcsak az elődei, a Nexus sorozatban mégis ez volt az első olyan készülék, mely prémium árkategóriába volt sorolható. A maga 650 dolláros árcédulájával a Nexus 6-ot aligha lehetett olcsónak minősíteni. Összehasonlításképpen: a Nexus 5 300 dolláros áron debütált 2013-ban, mely jelentősen barátibb ár volt, mint bármely más hasonló képességekkel rendelkző, függetlenül beszerezhető készüléké.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: techradar.com és extremetech.com

Írta: Ambróz Nóra