Jump to content

2014 legjobb okostelefonjai: Microsoft Lumia 930

2015. 01. 02. 20:00

A még Nokia-márkanév alatt készült Microsoft Lumia 930 elsőre úgy tűnt, hogy egy komoly változások kellős közepében lévő cég félkész produktuma lesz. Ennek ellenére sikerült egy olyan készüléket letenni az asztalra, mely 2014 egyik legjobb – ha nem pont a legjobb - Windows Phone okostelefonja.

Noha a 930 nem mondhatja magáénak nagyobb testvére, a Lumia 1020 40-valahány megapixeljét és sok más impresszív specifikációját, mégis azt kell mondanunk, hogy a kisebb készülék tényleges telefonként jobban használható. Ezzel szemben bátyja inkább először kamera és csak második körben kommunikációs eszköz. Éppen emiatt jelentősen több értelmes indokot lehet felsorolni amellett, hogy miért a Lumia 930-at válaszd, mely egyébként egy még mindig nagyszerű 20 megapixeles kamerával van felszerelve.

Noha egy brilliáns Windows Phone készülékről van szó – sőt ez volt az első olyan eszköz, mely a sokkal személyreszabhatóbb Windows Phone 8.1 operációs rendszert is megkapta – mégis érdemes szem előtt tartani, hogy a fejlesztők még mindig az Android és az iOS rendszereket részesítik előnyben. Ez a favorizálás sokáig kellemetlenségeket okozott, ám mostanra kijelethetjük, hogy alkalmazások terén is egyre jobban meg lehet találni a Microsoft kínálatában mindent, amit szeretnél.

Talán az egyik legnagyobb hátrány a viszonylag korlátozott 32GB-os belső tárhely, melyet sajnos microSD-vel sem bővíthetsz tovább.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: microsoft.com és blogs.rtl.be

Írta: Ambróz Nóra