Jump to content

2014 legjobb okostelefonjai: Apple iPhone 6/ 6 Plus

2015. 01. 02. 21:00

Noha az idei évben az Apple iPhone 6 és a 6 Plus modellek debütálása kissé döcögősre, hajlósra sikerült, mégis minden kétséget kizáróan a párosnak nem csak népszerűségükből adódóan helye van a 2014-es okostelefonok toplistájában.

A szeptemberben bejelentésre került iPhone 6 és 6 Plus nagy vonalakban ugyanazt a felhasználói élményt és design-t képviselik, mint amit ismerünk és elvárunk az Apple-től. A két készülék közti nyilvánvaló különbség főleg méretbeli. Míg a Plus 5,5”-os kijelzővel büszkélkedhet, addig a szimpla iPhone 6 mindössze 4,7”-osra nőtt. Mindkét készülékben beépítetten jelen van az Apple saját ‘reachability’ (elérhetőség) feature-je, mely lehetővé teszi, hogy hatalmas okostelefonodat egy kézzel is könnyen urald.

Ezeken felül egy megújult iOS élmény és néhány lényeges alaptulajdonság is megújult. Az iPhone 6 és 6 Plus mindketten fejlettebb processzort és más „belsőszerveket” kaptak. Sokat hangsúlyozott pont volt a kamera teljesítményének fejlődése, mely kiemelkedően a képstabilizálásban mutatkozik meg a 6 Plus esetében. Ez kivételes egy olyan tulajdonság, melyen a két eszköz nem osztozik.

Noha az Apple készülékeinek új generációja kissé sokkoló méretűre sikerült, biztosak vagyunk benne, hogy az év folyamán sokaknak sikerült megszeretni ezt a „nagyszabású” újítást.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: cnet.com és teknosa.com

Írta: Ambróz Nóra