Jump to content

A Samsung segít felvenni a szemkontaktust

2014. 12. 26. 16:00

Nem az egyszerű flörtölés során felvett szemkontaktusról van most szó, hanem az autista gyerekek egyik nagy problémájáról, ugyanis számukra gyakorta gondot jelent, ha mások szemébe kell nézniük, illetve nehezen ismerik fel beszélgető partnereik érzéseit. A Samsung új alkalmazása, a Look At Me játékos formában igyekszik nekik megtanítani ezeket a szükséges ismereteket.

A Look At Me nevet viselő, új alkalmazás az androidos telefonok kameráját használja arra, hogy segítsen az autista gyerekeknek felismerni a körülöttük lévő emberek érzelmi állapotát. Ezenkívül javítja az arcmemóriát és megtanítja őket arra is, hogyan fejezzék ki magukat sikeresebben a testtartásuk és mimikájuk által.

A dolog korántsem annyira gyötrően unalmas, mint amennyire elsőre annak hangzik. Az egész játékos formában interaktív küldetések sorozataként kerül tálalásra. A teljes program végigjátszható egyetlen hét alatt, napi 15-20 percnyi idő ráfordításával.

Az alkalmazás elsődleges célja az, hogy segítsen az autista gyerekek kommunikációs képességeik fejlesztésében, így a könnyebben boldoguljanak a különböző társas szituációkban miközben felnőnek. A Look At Me elérhető ingyenesen a Google Play-en keresztül.

https://www.youtube.com/watch?v=vNr1kS1ksP8

Forrás: thenextweb.com

Fotó: androidheadlines.com és engadget.com

Írta: Ambróz Nóra