Jump to content

A Google Maps megmondja, mikor válts sávot

2014. 12. 16. 14:00

A Google Maps új funkciót hoz Európába. Nagyszerű úgy vezetni, hogy mindig tudod időben, hogy merre kell majd kanyarodnod, ám annál kellemetlenebb, amikor túl későn tudod meg, hogy sajnos nem a megfelelő sávban vagy ahhoz, hogy ezt megtehesd. A Google Maps azonban végre ebben is segít.

A Google Maps nem szeretné kellemetlen helyzetbe hozni azokat a sofőröket, akik GPS rendszerükre támaszkodva szeretnék elérni úticéljukat. Annak érdekében, hogy nehogy elhagyd véletlenül azt a kanyart, melyet be kellett volna venned, vagy a biztonsági szabályokra fittyet hányva pánikban átvágj a forgalmon, egy nagyon praktikus szolgáltatást vezetnek be innentől.

Az USA-ban már megszokott „lane guidance” elnevezésű feature végre megérkezik Európába is. Egyelőre sajnos korlátozott, hogy mely országokban lesz elérhető, ám ha azt tervezed, hogy Angliában, Írországban, Franciaországban, Olaszországban vagy Spanyolországban kelsz útra, akkor jól jöhet, ha ismered és használod az új opciót.

Ennek során okostelefonod javasolni fogja időben, hogy melyik sávot válaszd, ha arra szeretnél fordulni, amerre kell. Természetesen, ha a némított változatát használod szívesebben az alkalmazásnak, akkor írásban, a képernyő tetején is közli veled a térkép, hogy merre kéne tovább haladnod. Reméljük az új szolgáltatás hamarosan hazánkat is eléri.

Forrás: engadget.com

Fotó: ecommercejuice.com és blog.cleveland.com

Írta: Ambróz Nóra