Jump to content

Lamborghini 88 Tauri: sok pénzért semmi

2014. 12. 13. 16:00

A technológia az emberiség legnagyobb problémáit igyekszik megoldani, ám közben arra is rávilágít, hogy milyen mértéktelen igény van a haszontalan luxusra. Ismerkedjünk meg a 88 Tauri-val, mely a Lamborghini legújabb okostelefonja. Potom 6 000 dollárért. Kizárólag gazdagoknak.

Ezért a rettenetes 6 000 dolláros összegért (1,5 millió Ft) egy olyan készüléket kapsz, mely csupa bőrrel és acéllal van ugyan borítva, de ezen kívül sok mást nem tud felmutatni. A specifikációk legkiemelkedőbbike az 5”-os kijelző és a négymagos Qualcomm 801 processzor, ám ezenfelül a többi hardver megfelel az év elején kiadott telefonoknak. Összességében azonban még ez is előrelépés a többi nevetséges luxuskategóriás készülékhez képest, mint a Porsche-designos BlackBerry P'9883 vagy Vertu megmagyarázhatatlanul sikeres sorozata.

Hogy adjunk egy pofont még a dolognak, mindösszesen 1 947 darab fog készülni a 88 Tauriból, amitől igazán exkluzív lesz az ajánlat. Várhatóan ezzel számos gazdag öreg pasas kívánságlistájára felkerül a hónap folyamán kiadásra kerülő eszköz.

Noha látható, hogy a 88 Tauri célközönsége nem az átlag ember, mégis megdöbbentő, hogy egy ilyen áron adott luxuskategóriás eszköz mennyire nem ad semmi pluszot a nagy preztízzsel rendelkező márkanéven kívül. Sokkal érdekesebb lenne egy olyan készülék, mely mondjuk hetekig bírja egy töltéssel, míg az átlag plebejus játszhatna minden másnap a töltővel. Vagy akár néhány idő előtt piacra kerülő jobb hardver esetében is megértenénk a dolgot. Így azonban marad a jelenlegi 6 000 dolláros valóság, mely mindössze némi kicsinosított, elavult technológiát ad a gazdagok kezébe.

https://www.youtube.com/watch?v=bSxBXDZ95lI

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra