Jump to content

Microsoft felvásárolja az Acomplit

2014. 12. 04. 16:00

Miuánt az óriásvállalat tervei kiszivárogtak, a Microsoft megerősítette, hogy szeretnék valóban felvásárolni az Acompli elnevezésű email szolgáltatást nyújtó kezdeményezést egyelőre meg nem határozott áron. Az Acompli ismertségét azonos nevű Android és iOS alkalmazásával szerezte, mely pozitív fogadtatásra és népszerűségre lelt nagyon hamar felhasználói körében.

Az Acompli valószínűleg akkor vívta ki a Microsoft figyelmét, amikor kiderült, hogy nagy mértékben támogatja a cég Exchange szervereit. Noha jelenleg meglehetősen limitált az Exchange email és naptár kompatibilitása a Google és az Apple mobil operációs rendszereivel, az Acompli mégis sikerrel kezeli az olyan feladatokat, mint az események készítése, a kapcsolatok menedzselése vagy a meghívásokra való válasz. Ráadásul mindezt olyan külsővel, hogy a Microsoft Outlookjának tevékénységére előbb gyanakodnánk, mint egy kívülálló appra.

Ebből kifolyólag a felvásárlás nagyon is érthető. A Microsoft ezt követően részben választhatja azt az utat, hogy átcímkézik az alkalmazást mondjuk „Outlook Mobile” névre vagy valami hasonlóra és így kerül piacra vagy alapként használják egy új Androidra és iOS-re készülő Outlook apphoz.

Ha szeretnéd megnézni magadnak, hogy miért is érdemli meg az Acompli a felhajtást, akkor vess egy pillantást a már ingyenesen elérhető Android vagy iOS változatra.

Forrás: engadget.com

Fotó: crunchbase.com és appadvice.com

Írta: Ambróz Nóra