Jump to content

Hogy állítsd le a Twitter adatgyűjtését?

2014. 12. 03. 18:00

A Twitter a tegnapi napon bejelentette, hogy innentől fogva adatokat gyűjt az alapján, hogy milyen alkalmazásokat töltesz le. Ezt követően iOS vagy Android készüléked csakis „ízlésednek megfelelő” reklámokat kap. Ha nem tetszik ez az ötlet, szerencsére megoldható, hogy a Twitter ne üsse bele az orrát a dolgodba.

Érthető, ha nem szeretnéd, hogy a Twitter a tower defense játékok iránt érzett rajongásod alapján bombázzon reklámokkal. Sőt az is teljesen jogos kifogás, ha nem szeretnéd, hogy bárki is automatikusan megfigyelje szokásaidat. Akármi is az oka annak, hogy szeretnéd kiiktatni a Twitter új működését, segítünk abban, hogy ezt minnél egyszerűbben megtedd.

Android készülékek esetében először érintsd meg a három pöttyöt (overflow ikon) a jobb, felső sarokban. Ezt követően válaszd ki a lenyíló listából a Beállítások (Settings) menüpontot, majd add meg, mely fiókodat szeretnéd eltávolítani a figyelőrendszerből. Végül tekerj lejjebb az Egyebekhez (Other) és kapcsold ki a Tailor Twitter based on my apps lehetőséget.

iOS eszközökön ezzel szemben nyisd meg a Me (Én?) tab-ot és érintsd meg a fogaskerékszerű ikont. A felugró ablakból válaszd a Settings avagy Beállítások pontot. Ezt követően állítsd be, hogy melyik fiókodnak szeretnél mentességet biztosítani, majd tekerj lejjeb a Privacy (talán Személyes?) szekcióhoz és kapcsold ki a Tailor Twitter based on my apps-t.

Amennyiben több Twitter fiókkal is rendelkezel, ne feledd, hogy mindegyiken külön-külön ki kell kapcsolnod az adatgyűjtést!

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és digitaltrends.com

Írta: Ambróz Nóra