Jump to content

Huawei: „Windows Phone-nal nem lehet pénzt csinálni”

2014. 12. 02. 20:00

A Huawei az elmúlt napokban kijelentette, hogy a jövőben nem készít olyan eszközöket, melyeken Windows Phone fut majd. Indoklásuk szerint a döntés hátterében az áll, hogy az eszközök ezzel az operációs rendszerrel rosszul eladhatóak, szinte semmi profitot nem termelnek.

A Seattle Times egyik cikkében volt olvasható, hogy Joe Kelly, a Huawei nemzetközi médiaelnöke bejelentette a Huawei és a Windows Phone szakítását. Ahogyan ő fogalmazott „semmi pénzt nem csináltunk a Windows Phone-nal, valójában senki nem csinált semmi pénzt a Windows Phone-nal.”

A Huawei korábban két Windows Phone készüléket is kiadott, ám már augusztusban jelezték, hogy valószínűleg soha nem is lesz több, és köszönik, de maradnak inkább Android-exkluzív cégként. Mostanra kiderült, hogy a piacnak komoly változásokon kéne keresztül mennie ahhoz, hogy a Huawei visszatérjen valaha is a Microsft operációs rendszeréhez tudva, hogy a vállalt eladásainak 70%-a nemzetközi forgalomból származik, míg a 30% az Egyesült Államokból.

Nem tudjuk egészen pontosan, hogy milyen számok alapján döntött így a Huawei, ám a ZDNet szerint októberben a világ mobilkészülékeinek mindössze 8,1%-án volt Windows. Ez meglehetősen rossz hír a Microsoftnak, ugyanis ez visszaveti a redmondiak törekvését arra, hogy piacot szerezzenek maguknak Kína és India alacsony- és középkategóriás készülékeinek körében. Szerencséjükre azonban a Lumia 530 jelenleg hihetetlen népszerűségnek örvend, így még korántsincs minden veszve.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: trustedreviews.com és windowsphone.com

Írta: Ambróz Nóra