Jump to content

Corning Gorilla Glass 4, a telefonok megmentője

2014. 11. 23. 21:00

A Corning legújabb fejlesztése könnyen lehet, hogy hamarosan megmenti magasról lepottyanó okostelefonod képernyőjét. A cég, mely szépszerével minden modern okostelefon kijelzőjéért felelős manapság, végre bejelentette a Gorilla Glass újabb, még jobban megerősített változatát, mely eddig soha nem látott módon bírja a strapát.

A Corning körülbelül évente új változatot bocsát ki a Gorilla Glass szériából. Tavaly, 2013-ban a Gorilla Glass 3 „beépített sérülésvédelemmel” ellátva került a az okostelefonokra, melynek sajátsága volt, hogy jobban tolerálta a készülék mellett zsebben felejtett tárgyak, például kulcsok okozta traumákat.

A jelenlegi kiadás a törésállóságra gyúrt. A cég szerint tudósaik többszáz lepottyantott és összetört képernyőt tanulmányoztak mielőtt megalkották volna a Gorilla Glass 4-et, mely kétszeresen eséstűrőbb, mint elődje. Ez azt jelenti, hogy körülbelül a zuhanásoknak 80%-át egyetlen repedés nélkül ki fogja bírni.

A Corning találmányát világszerte 40 gyártó használja, összesen mintegy 1395 különböző típusú eszközön. Ebbe beletartozik az iPhone is, noha az Apple korábban kísérletet tett arra, hogy egy zafírkijelzőre váltson.

Az egyelőre még beletelik egy kis időbe, mire a Gorilla Glass 4 elterjed, ám bíztató a gondolat, hogy a telefonok hamarosan jobban bírják majd a gyűrődést.

https://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0

Forrás: thenextweb.com

Fotó: thenextweb.com és corning.com

Írta: Ambróz Nóra