Jump to content

Sokkal kevesebb féle Samsung okostelefon lesz jövőre

2014. 11. 19. 20:00

A Samsung előreláthatóan azt tervezi, hogy az elkövetkező év folyamán az eddiginél jelentősen kevesebb okostelefon modelt mutat majd be. Ennek hátterében valószínűleg a cég idei évi gyenge teljesítménye áll, melyet sürgősen javítani kell, amennyiben a cégóriás talpon szeretne maradni.

A Samsung az elmúlt hónapban nyilvánosságra hozott jelentései szerint a cég nyeresége az legutóbbi negyedév folyamán a felére csökkent. A vállalat vezetői megerősítették, hogy a javulás érdekében kialakított terveik egyik első lépése, hogy csökkentik a Samsung által bemutatott okoseszközök számát. (A Wall Street Journal szerint erre a szándékára már korábban is utalt a cég, amikor a múlt hónapban közzétették a gyászos riportot.)

A vállalat anyagi terheinek csökkentésére a telefongyártó részleg kénytelen lenne úgy megoldani a dolgokat, hogy minél több alkatrész legyen közös a Samsung alacsony- és középkategóriás készülékeiben. Ilyen módon kissé visszabillenne a fejlesztések által kizökkentett gazdasági mérleg, ráadásul ez olyasmi, ami a Samsung esetében könnyen kivitelezhető, hiszen telefonjaik alaktrészeinek egy jelentős hányada saját fejlesztés és gyártás eredménye.

Robert Yi, (Head of Investor Relations) a befektetői kapcsolatok igazgatója azt nyilatkozta, hogy a jövőre bemutatott modellek száma akár 25-30%-kal is alulmúlhatja az ideit. Ennek értelmében kevesebb Galaxy Mega, Core, Round, Edge és Mini lesz végre forgalomban. Reményeik szerint azonban a csökkentés ellenére is sikerül kihozni egy igazi sikeres okostelefont.

Forrás: engadget.com

Fotó: gizbot.com és product-reviews.net

Írta: Ambróz Nóra