Jump to content

Spreaker Studio: közvetíts élőben Androidról

2014. 11. 16. 14:00

A Spreaker, mely eddig egyszerre volt podcast hallgató és kreáló alkalmazás két felé szakad. Ennek egyik része lesz a Speaker Studio, mely lehetővé teszi, hogy Android készülékedről továbbra is élőben közvetítsd környezeted eseményeit.

A Speakernek eddig állításuk szerint mintegy 4 millió aktív felhasználója volt, ám az eddig bevált alkalmazás innentől két részre szakad, mely felek külön utakon haladnak tovább. Noha az eredeti Spreaker app megmarad az Android és iOS eszközök számára fenntartott lehetőségként, egy új alkalmazás is felbukkan a színen: a Spreaker Studio. Ez utóbbi máris elérhető a Google Play-en, míg az iOS verzióra jövő év februárjáig kell majd valószínűleg várni.

A Spreaker Studio külsejét tekintve egy amolyan keverő konzolnak tűnik, melyhez hangeffektek egész könyvtára tartozik és képes élőben hangot sugározni. Ezt a közvetítést automatikusan meg tudja osztani Facebookon és Twitteren, sőt beágyaszhatod weboldalakba és blogokba is. Az alkalmazás ezen felül tartalmaz egy élő chat dobozt, melyen keresztül azonnal tarthatod a kapcsolatot hallgatóságoddal.

Az eredeti Spreaker app ehhez képest kissé lecsupaszodott. Innentől csak a hallgatóknak ad lehetőséget arra, hogy böngésszenek az élő rádióadások és felvételek között. A Speaker elérhető az iOS, Android és Windows Mobile készülékekre, míg iPad-en Spreaker DJ-ként találod meg.

Ha azonban nem tetszik a változás és egy új közvetítő alkalmazást szeretnél Android vagy iOS eszközöd számára, akkor ideje, hogy egy pillantást vess a Mixlr-re.

https://www.youtube.com/watch?v=cECtoxtfqJo

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra