Jump to content

A moduláris okostelefonok jelentik a jövőt?

2014. 11. 16. 18:00

Míg a felhasználók egy jelentős része örül neki, hogy egy olyan készüléket kap, ami egyben van és működik, addig sokan hiányolják a flexibilitást az okostelefonokból. Mindmáig nagy előnye a PC-nek a laptopokkal szemben annak moduláris jellege, így könnyen előfordulhat, hogy az okostelefonok piaca is ebbe az irányba tart.

Okostelefont választani általában nem könnyű. Gyakorta a döntés egyik nagy problémája, hogy ki kell választanod melyik ujjadat szeretnéd megharapni. Ez túl drága, ebben minden jó csak a processzor gyenge, emellé viszont külső tárhely kéne; nem rossz, csakhát nem ilyen kijelzőt szeretnék, hanem nagyobb felbontásút... Szinte szükségszerű, hogy valamilyen igényed csorbát szenvedjen.

Éppen az ilyan problémák miatt lenne praktikus, ha összeállíthatnád okostelefonodat, akárcsak egy PC-t alkatrészenként. A piaci igényt felfedezve néhány kezdeményezés, mint a Project Ara vagy a Vsenn már azt mutatják, hogy ennek a megoldásnak igenis van jövője a az okostelefonbusiness-ben.

Az egyelőre gyerekcipőben járó, de ígéretesen fejlődő alternatíva előnyei közt szerepel, hogy könnyebben férnél hozzá a cserealkatrészekhez, sőt időnként elavult egységeidet újakra válthatnád anélkül, hogy másik, egész készüléket kéne beszerezned.

Mit gondolsz, te szívesen állítanád össze alkatrészenként saját okostelefonod?

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra