Jump to content

40%-kal gyorsabb az új HTC-töltő

2014. 11. 03. 20:00

Igaz ugyan, hogy a jelenlegi HTC készülékek, mint az One M8 egészen jó töltöttségi idővel rendelkeznek, mégis könnyen elképzelhető egy olyan helyzet, amikor nagy szükséged lenne a telefonodra sürgősen és mégis pirosban van a jelzés. Itt jön a képbe a cég Rapid Charger 2.0-ás töltője, ami egy ilyen helyzetben könnyen kihúzhat a bajból.

Mitől olyan különleges ez a bizonyos Rapid Charger 2.0? A fali adapter a Qualcomm Quick Charge 2.0-ásán alapul, ám végeredményében lehetővé teszi, hogy 40%-kal gyorsabban kerülj ismét a zöld tartományba.

Ez ugyan nem annyira lenyűgöző, mint a Droid Turbo 15 perces szupertöltése, ám mindenképpen egy a kényelmedet nagyban szolgáló feature. Van azonban néhány homályos pontja a dolognak egyelőre, így annyira még nem érdemes kapkodni a übertöltő után.

Először is még az amerikai árazás sem tisztázott, nem még az, hogy mikor kerül az eszköz piacra. Annyi biztos csak, hogy korántsem lesz kompatibilis mindennel válogatás nélkül. Összességében mindössze egy maroknyi 2014-es HTC készülékkel lesz hajlandó együttműködni, melyekben alapból benne van a Quick Charge 2.0. A lista egészen szerény, mindössze a One M8, One E8, One Remix és a Desire Eye tulajdonosai élvezhetik majd a rövidebb töltési időt.

Sajnálatos módon, ha egy öregebb One vagy egy olcsóbb Desire 610 birtokosának mondhatod magad, akkor kénytelen leszel megmaradni a lassabb töltés mellett.

Forrás: engadget.com

Fotó: electrony.net

Írta: Ambróz Nóra