Jump to content

A Samsung két új, középkategóriás telefonja

2014. 11. 01. 18:00

A Samsung két szépséges, teljesen fémborítású, ám roppant karcsú készülékkel rukkolt elő, melyek előreláthatóan a közepes árkategóriában kerülnek majd piacra. Vessünk egy pillantást a A3 és A5 okostelefonokra!

A Samsung a mai nap folyamán a közepes áron értékesített telefonok piacát megcélzó két új darabot mutatott be, melyek a jövő hónaptól először Kínában, majd a világ többi részén is elérhetővé válnak.

Mindkét készülék tetőtől talpig fémbe burkoltan érkezik, erős közepes specifikációkkal, melyek főként a fogyasztók fiatalabb csoportját veszik célba. Ennek megfelelően dukál az 5 megapixeles előlapi kamera is, mely a kötelező szelfik elengedhetetlen kelléke.

A kettő közül a kisebb, az A3 4,5” kijelzővel bír és mindössze 6,9 mm vastag. Ezzel szemben az A5 5”-os képernyővel rendelkezik és még vékonyabb 0,2 mm-rel. A Samsung mérnökei emellett a súlyt is értelmes korlátok közt tartották, így mindössze 110-120 gram fogja húzni a készüléktulajdonosok zsebét.

Színek tekintetében Pearl White (gyöngyfehér), Midnight Black (éjfélfekete), Platinum Silver (platinaezüst), Soft Pink (lágyrózsaszín), Light Blue (világoskék) és Champagne Gold (pezsgőarany) lesz a kínálat. A specifikációkat a következő linken érheted el vagy a hivatalos bejelentés oldalán.

http://cdn1.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/10/Galaxy-A3-Specifications.jpg

A középkategóriás készülékek gyártása mögött álló döntés feltehetően a tegnapelőtt közzétett kiábrándító eredmények következménye. Ebből kiderült, hogy a piac lassan kezd belefáradni a Samsung csupa műanyag készülékeibe és ez a cég hasznán is meglátszik, ami 9%-ot esett vissza az előző negyedévhez képest.

Noha feltűnhet, hogy a Samsung szeretne szabadulni a megszokott ócska műanyagot alkalmazó design-tól, mégis a képeket látva azt kell mondanunk, hogy a két új készülék is minden kétséget kizáróan jól passzol a Galaxy sorozat sztereotípiájához.

Egyelőre a pontos árakról semmit sem tudunk, ám amint kiderül, csakúgy, mint a magyarországi megjelenés, frissítjük a cikket.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra