Jump to content

Az LG fogyókúrára fogja az okostelefonokat

2014. 10. 31. 18:00

Nem csak a hatalmas kijelző, de a karcsúság is számít az LG szerint, így ennek megfelelően egy minden eddiginél laposabb kerettel álltak elő. Az extra kecses új LG keret a szinte nem is létező 0,7 mm-es vékonyságra fogyasztja az új telefonokat.

Egyre többször kerül elő különböző fórumokon, hogy az emberek bizony nem szeretik a vaskos készülékeket. Az LG pedig hallgat a népre és egy olyan kivételesen karcsú keretet fejleszt, mely minden eddiginél vékonyabb eszközök alapjául szolgálhat majd.

A nemrégiben bemutatott alkotás egy 5,3”, 1080p LCD kijelzővel ellátott készüléket soványított 0,7 mm-re. Ez majdnem olyan vékonyka, mint egy bankkártya. A koreai cég szerint ezzel teremtményük kivívta magának a „világon a legkarcsúbb” címet.

A kivételes laposság köszönhető a "Neo Edge" module processing eljárásnak (modul feldolgozás) és az "advanced in-cell touch"-ként elnevezett technológiának (fejlesztett cellán belüli érintés). Ez azonban mindössze fennhéjázó módja annak, hogy azt mondjuk: a panel áramköröket tartalmazó lapja egyszerűen hozzá lett ragasztva a háttér világításhoz, az érintő panel pedig immár benne foglaltatik az LCD modulban.

Az LG hozzátette, hogy a por- és vízálló kijelző emellett jóval tartósabb is, mint elődei, noha ez már elgondolkodtatóvá teszi azt is, hogy micsoda összegekbe fognak kerülni a cserealkatrészek, ha egyáltalán lesznek. Ha azonban működőképes valósággá válik az ultrakarcsú LG telefon, akkor a Sharp Aquos Crystal X kerete máris vaskosnak fog tűnni. A szomorú hír az, hogy a cég az első ilyen készüléket exkluzívan a kínai piacra szánja, így valószínűleg mi még jó darabig nem látunk a dologból semmit.

Forrás és fotó: engadget.com

Írta: Ambróz Nóra