Jump to content

Számolj egy fényképezéssel a PhotoMath-tel

2014. 10. 26. 16:00

Fel kéne gyorsítani egy kicsit a tanulást a következő nagy matekvizsga előtt? A MicroBlink alkalmazása segít, hogy tempósabban haladhass, sőt talán egy kicsit képes túl egyszerűvé is tenni a számolást, így nem árt, ha ésszel használod ezt a praktikus appot.

A MicroBlink nemrégiben bemutatott új alkalmazása, a PhotoMath segít az iOS és Windows Phone készülékek tulajdonosainak a matematikai problémák megoldásában. Az Android usereinek egyelőre 2015 elejéig várniuk kell.

Az alkalmazás használata roppant egyszerű: csak fotózd le az okostelefon kamerájával az egyenletet és az máris be van szkennelve az applikációba. A PhotoMath ezután megoldja neked a kérdéses problémát, sőt, ha szépen kéred a lépéseket is megmutatja, melyeket alkalmazott az eredmény elérése során.

A hivatalos verzió szerint az alkalmazás célja, hogy ne kelljen folyamatosan oda-vissza lapozgatnod a feladatok és a megoldások közt a könyvedben, így gyorsabbá szeretnék tenni a gyakorlás, vizsgára készülés és háziírás folyamatát. Ennek ellenére vannak olyanok, akikben felmerült a kérdés, hogy a PhotoMath esetleg képes túltrivilizálni a tanulást, ugyanis nem biztos, hogy ha csak megnézed a lépésekre bontott megoldási folyamatot, azzal elég mélyre sikerül bevésned a megszerezni kívánt tudást.

További lehetőségként felmerül az is, hogy ha a tanárok nem ellenőrzik a vizsgázók minden holmiját, könnyen lehet, hogy egyes hallgatók csalásra használják az alkalmazást, amikor éppen senki nem néz oda. Az ilyen és hasonló appok terjedésével egyre több egyetem és főiskola kezdi roppant komolyan kitiltani az okoseszközöket a vizsgákról, aminek lássuk be, alapos oka van.

http://vimeo.com/109405701

Forrás: engadget.com

Fotó: photomath.net és windowscentral.com

Írta: Ambróz Nóra