Jump to content

A Google segít átállni iOS-ről Android Lollipopra

2014. 10. 22. 18:00

Most, hogy már alaposan megnézhetted magadnak az új iPhone-okat és az iPadeket, lehet, hogy arra a következtetésre jutottál, hogy ideje ellenőrizni személyesen, valóban zöldebb-e a fű a túloldalon. Ha ez így van, akkor tökéletesen sikerült időzítened, ugyanis a Google éppen most adott ki egy hasznos kis segédanyagot, mely megtanítja az iOS-felhasználóknak, hogyan is érdemes barátkozniuk az Android Lollipoppal.

A keresőtechnológia óriása mindenben készségesen segít, hogy zökkenőmentesen sikerüljön a váltás. Az instrukciók szinte az összes lényeges területet lefedik, legye szó arról, hogy miként tudod az iPhone-odon vagy iPadeden tárolt fotókat feltölteni Google+-ra vagy hogyan kerülnek át a zenéid az iTunes-ból a Google Play Music-ba, ráadásul megtarthatod az összes kontaktinformációdat, sőt személyreszabhatod az emailezéshez és üzenetküldéshez tartozó beállításaidat is többek között.

Röviden összefoglalva pontosan ez az a dolog, amit el kell olvasnod, ha ez egyetlen dolog, ami a platformok közti váltástól visszatart az maga a váltás procedúrájától való félelem.

Ha készen állsz arra, hogy máshova pártolj, akkor jól teszed, ha a Nexus 6 okostelefont is számításba veszed, amellett, hogy máris jó lehetőségeket kínál a Nexus 9 tablet és a Nexus player. Ezek lesznek az első olyan készülékek, melyek Lollipoppal telepítve érkeznek meg a csomagban. Bár emellett természetesen néhány régebbi készülék is megkapja majd a frissítést idővel.

Természetesen abban az esetben sem kell aggódnod, ha a váltást éppen fordított irányban tervezted: az Apple is kiadott egy olyan segédanyagot, melynek elsajátításával seperc alatt született iOS-mesteruser leszel.

Forrás: engadget.com

Fotó: napidroid.hu és phandroid.com

Írta: Ambróz Nóra